lördag 22 februari 2014

En bild säger mer än tusen ord...

När du delar på ordet motivation hittar du ordet motiv som betyder bild, du hittar a eller à som betyder av/från och du hittar tion som kommer av det grekiska ordet Teo, som i sin tur betyder Gud. Motivation = Bild av Gud.

Eftersom Gud är ett ord som inrymmer så mycket olika betydelser beroende på vilken tro vi har eller vilken religion vi tillhör är det klokt att byta ut ordet Gud mot Livet. Livet är inte ett lika laddat ord och vi kan alla enas om att vi är en del av livet och skapelsen.

Har du kanske tappat din motivation? Det betyder att du för en kort stund glömt vad du har för bild av livet och framförallt vad du vill ha för bild av livet. Mycket i ditt liv styrs av din vilja och din förmåga att förverkliga dina idéer och drömmar. Vad vill du uppnå? Vad vill du uppleva? Vad vill du alltså skapa? Genom att i bilder se vad du vill uppnå och uppleva, kan du påverka ditt liv och hjälpa livet att skapa det du vill och önskar. Du kan visualisera det du vill ha eller eftersträvar genom att unna dig att dagdrömma. Det är att använda din motivation på ett kreativt sätt! 

Sätt dig ner en liten stund. Fundera på vad du vill ha ut av livet inom något område som du just nu vill förändra. Skapa en så tydlig och konkret målbild som möjligt, den är nu din motivation och alltså ditt viktigaste redskap i skapelseprocessen framöver. Addera hur du känner dig när du väl når ditt/dina mål till den här drömbilden. Gör din drömbild/ditt livsmotiv så verkligt som möjligt och var i känslan du kommer ha när det väl händer. Avsluta därefter motivationsövningen med att under en stund känna den stora tacksamhet du kommer känna när du uppnått ditt mål. 

Varandet är den absolut kortaste och därför snabbaste vägen till blivandet. Hjärnan ser inte skillnad på dröm och verklighet - utnyttja det! Tacksamhet är en genväg som attraktionslagen följer för att hjälpa dig att få det du längtar efter. Utnyttja varandets stillhet, din tacksamhet och din förmåga att se bilder och känna känslor för att skapa ditt liv.

Använd klokt devisen: En bild säger mer än tusen ord... Inga kommentarer: